24 augusti 2013
15:00

BK Höllviken Vit

Referat: Öja FF Blå - BK Höllviken Vit

Det var två obesegrade lag som ställdes emot varandra i eftermiddagens tunga drabbning mellan Öja FF Blå och BK Höllviken Vit. Efter förra helgens underbara vinst mot Husie var grabbarna definitivt sugna på fler smaskiga framgångar. De syntes och märktes på hemmalaget att de var taggade innan kickoff och ville inte släppa in ett tidigt mål som vi gjorde senast. Publiken strömmade till innan match och de båda (mycket duktiga) domarna blåste igång fighten.

Det märktes att vi mötte ett spelskickligt lag som inledningsvis försökte rulla boll á la Barca. Precis som vi stundom försöker. Man förstod då att det skulle bli en svettig (i dubbel bemärkelse) eftermiddag på Björkvallen. Efter några minuter kom vi dock underfund med vårt motdrag och grabbarna fick till ett suveränt fint presspel över hela banan som gjorde det svårt Höllviken att finna vägar till framgång. Det känns otroligt kul när killarna tar till sig våra instruktioner och det vi tränar på och utför det i skarpt läge också, bra gjort!

Första målet skulle dock bli bortalagets som efter en snabb spelvändning kunde dunka in bollen intill Wahlfrids bortre stolpe. Mungiporna ner? Icke då, vi har vänt underläge förr! Kvitteringen kom också fullt rättvist. Viktor gjorde en Kennedy Bakircioglü - hörna, han skruvade alltså bollen direkt i mål!!! Fler chanser skapades under första halvleken. Vi minns ett par chanser för Malte, ett tungt distansskott från Theo och Viktors mörsare som tog i undersidan av ribban! Vi var värda att leda i paus men istället lyckades Höllviken få in ett ledningsmål strax innan halvtidsvilan, 1-2.

Grabbarna var fast beslutna över att göra en lika bra andra halvlek som första. Fortsatte vi spela så här så skulle chanser komma till kvittering. Andra halvlek bjöd på fortsatt hög spelkvalitet från båda lagen. Wahlfrid fick visa sina fina kvaliteter med flertalet fina och stabila ingripanden. Axel och Viktor var riktigt stabila och starka försvarare matchen igenom, som sattes på prov vid flera tillfällen. Det offensiva spelet höll även det god klass men pricken över i sattes inte dit förrän Valdemar, med ett mäktigt långskott, frälste hemmapubliken med sin vackra kvittering. 2-2! Sett över hela matchen ett rättvist resultat tillverkat av två riktigt kompetenta lag av hög kvalitet.